Reportagebok om att vara syskon till någon med funktionsnedsättning
Kristina Hedlund
Målet med mitt projekt är att ge ut en reportagebok som har fokus på funkissyskon. I boken kommer det att finnas intervjuer med både barn- och vuxensyskon, anhöriga samt personer som möter funkissyskon i sin profession. Reportage, citat och reflektioner kommer blandas med tips och fakta. Målgruppen för reportageboken är självklart funkissyskon och deras anhöriga men också alla som i sin profession eller på annat sätt möter funkissyskon.
Utveckla skådespelare med intellektuell funktionsnedsättning – tryckstöd
Kjell Stjernholm
En utgivning av boken om att utveckla skådespelare med intellektuell funktionsnedsättning på ett etablerat facklitteraturförlag ökar chansen till både större och rätt spridning. Den blir lättare upptäckt av bibliotek och utbildningsinstitutioner, och vi når en högre kvalitet på själva bokproduktionen än vid egenutgivning. Boken ska fylla det tomrum som finns i hur en ska arbeta för att möjliggöra en övergång till ett yrkesliv för skådespelartalanger med intellektuell funktionsnedsättning.
Spidda tankar och sammanvävd intelligens. Ansökan om medel för att färdigställa bokmanus.
Anna Jobér
Ett mål med boken är att ge en breddad bild av vad intelligens kan vara där fler förmågor och i det längre fler perspektivet kan inkluderas. Förhoppningsvis breddar boken synen på hur vi tillsammans kan lösa komplexa frågor och problem där så många som möjligt är involverade så att vi tillsammans med andra människor, maskiner, bläckfiskar, bakterier eller vad det nu kan vara kan finna alternativa vägar som öppnar för nya världar.
”Neo-Latin and Humanist Greek Poetry in the Baltic Region”
Språk- och litteraturcentrum, Lunds universitet
Syftet är att inventera, tillgängliggöra och sprida dikter som människor kring Östersjön skrev på latin och grekiska under 300 år. Många av dessa dikter har aldrig getts ut, andra finns i svårtillgängliga utgåvor från 1600- och 1700-talen. Ytterligare ett syfte är att presentera våra dikter från Sverige i en större internationell historisk kontext, för att visa hur människorna då rörde sig i östersjöregionen, vilka kontakter de hade med varandra, hur de tänkte, levde och skapade.
Krumelurer, figurer, hus och platser – en bok för barn om Malmö
Sabina Dethorey
Vår bok kommer att stärka barns och ungas tillhörighet till Malmö. Den kommer att öppna dörren till ämnesfält som annars mest är tillgängliga för vuxna. Eftersom vi utgår från konkreta hus och platser i Malmö kommer alla att känna igen sig i åtminstone en del – och resten går lätt att upptäcka och utforska. Via vardagsnära upplevelser inspirerar vi till reflektioner, delar kunskap, ger nyckeln till nya tankevärldar. Vi peppar läsarna att bygga vidare – både på vår bok och på Malmös utveckling.
Stefan Zablocki – en Auschwitz-överlevarens väg till Malmö
Tomasz Sielski
Målet med detta projekt är att publicera en lättläst skönlitterär berättelse där målgruppen ska vara ungdomar i åldrarna fr 13 till 15 år. Novellen ska med framgång kunna bli lektyr och användas av skolan vid undervisning och lärande om Förintelsen. Det sekundära målet är att skapa ett manus som kan leda till en TV-produktion